tisdag 15 oktober 2013

Synopsis, Outline och Treatment


Synopsis

Outline

 

Treatment 

 

Storyboard 

 



2 kommentarer:

  1. Synopsis:
    Rolig, känner igen mig själv i det där att inte gilla att diska, haha! ;)
    Tankar: Bra beskrivet och har inga problem att förstå vad som kommer utspelas i filmen och vad meddelandet är. Trevligt!

    Outline/Treatment:
    Jag tycker att de var enkla att hänga med i och att bilda mig en uppfattning om hur det hade kunnat se ut. Dock stötte jag på följande problem:
    Outline-punkterna och Treatment-punkterna hör inte ihop på ett ställe
    T.ex. i din Treatment finns det "2:4". Denna punkt finns inte i din Outline utan den når endast till "2:3". Kanske är en liten miss från din sida eftersom du annars inte har gjort detta felet? :)
    Även hur du strukturerat upp numreringarna. "4:5" i din Treatment ser korrekt ut gentemot "4:5" i din Outline då rubrikerna stämmer överens. Dock på de flesta andra är de inte samma "rubriker" på numreringarna utan du har kastat om orden och dylikt. Det gör det lite svårt att förstå det är en vidareutveckling.

    Storyboard:
    Känns som det saknas ganska mycket i storyboarden. Även fast jag vet varför din storyboard blev som den ble så tänkte jag kan skriva upp de sakerna jag tror behöver förändras:

    1. Den första bilden är "Scen 1" och den andra bilden är "Scen 4". Vad hände med scen 2-3? Även på fler ställen det saknas scener eller att de är felnumrerade.
    Har även förstått det som att scenernas numreringar ska vara efter dina numreringar i din Outline/Treatment. T.ex. "Scen 5" borde istället heta "2:3/2:4" eftersom de är de punkterna från Outline/Treatment som bildrutan representerar.

    2. Halvgjorda illustrationer. Nu råkar jag veta varför de blev så hastigt gjorda, hehe. Men många bilder har jag svårt att förstå vad det är som visas. Om du hade hunnit lägga ner mer tid på dem så hade de varit mycket enklare att tolka och förstå.
    Saknas även allt tekniskt i bilderna såsom pilar som visar hur objekt rör sig, hur kameran ska röra sig och så vidare. Gärna en bättre beskrivning för varje bild. också.

    Det sagt så tyckte jag det var bra annars, men man måste ju ge lite konstruktiv kritik :P
    Ser fram emot den färdiga produktionen! ;)

    /nikola

    SvaraRadera
  2. Synopsisen är bra skriven, du lyckas få en vardaglig syssla att framstå intressant genom att beskriva hur du tänker göra den, med hjälp av kroppsspråk och ljud. Det kommer fram ännu mer när du tar upp gamla disney filmer.
    Jag har ingenting att anmärka när det kommer till outline och treatment, det är tydligt. Men jag blev lite förvirrad när det blev mycket olika vinklar, det var svårt att hänga med i vad som skulle ske, outline och treatment har inte lika numreringar.

    storyboardet var svårt att se på en gång, vad bilden/bilderna föreställde, hade det varit mer skugga t.ex så hade det varit lättare att "se bilden", sen visar inte storyboardet hur kameran ska röra sig.
    Däremot pendlar bilderna bra i berättelsen.
    Bra!!! :)

    /Tina

    SvaraRadera